Fontosnak tartjuk az adatok védelmét

A böngészési élmény fokozása, a személyre szabott hirdetések vagy tartalmak megjelenítése, valamint a forgalom elemzése érdekében sütiket (cookie) használunk. Az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhat a sütik használatához. Bővebb információ talál az Adatvédelmi tájékoztatónkban.

Elfogadom

BEST OF japán, konyhai kések Magyarországon

2025. 05. 31. 15:30:00
BEST OF japán, konyhai kések Magyarországon

A Kyocera kerámiakésekről röviden
A japán kultúra évezredek óta mestere a pengéknek, kardoknak, késeknek. A szamuráj kardok és fegyverek híresek az egész világon. Erre a csodálatos kultúrára jellemző precizitás és minőség, a Kyocera kerámia termékeiben is érezhető, kiemelve őket a tömeggyártott termékek közül és felemelve a legmagasabb szintre.

videó

A főzés a szeleteléssel kezdődik. A japán kultúra nagy hangsúlyt fektet a szeletelés tökéletesítésére, hisz a penge vastagsága, élessége, anyaga és rugalmassága befolyásolja az ételek ízét, a gyümölcsök, zöldségek hosszantartó frissességét. Ma már nem mindegy, hogy milyen eszközzel készítjük el kedvenc étekeinket, hiszen a modern konyha világában nem csak a miből, hanem a mivel is nagyon fontos kérdés, és ebben verhetetlenek a Kyocera kerámia termékei.

A Kyocera vállalat által fejlesztett kerámia 50 %-kal keményebb az acélnál! Keménységben egyetlen anyag előzi meg: a gyémánt! Ez a kerámia szabadalmaztatott cirkónia 206 anyagból készül, így a Mohs-keménységi skálán 8,5-ös értékkel az edzett acél 6,5-es értéke előtt és a gyémánt 10-es értéke mögött áll. A kések egyediségét a gyártás utolsó folyamata teszi tökéletessé, méghozzá a kerámiakések kézzel történő élezése. Tulajdonságainak köszönhetően, 15x hosszabb ideig megtartja élét, az acél pengékhez képest.

A főzésnél nemcsak az alapanygok minősége fontos. Ezek a kések könnyűek, kemények, mégis rugalmasak és hosszabb szeletelés vagy hámozás során sem fárad el kezünk. Nyelük ergonomikusan kialakított, így könnyed használatot és gyors eredményt garantál. az összes Kyocera kerámia és cirkónia kés anyagában semleges, így ellenáll a baktériumoknak, nem lép reakcióba savakkal, olajokkal, sókkal ezért az ételünk színe, íze, frissessége változatlan marad a szeletelés után is. Tisztítása könnyű és egyszerű. A mai modern konyha elengedhetetlen kelléke. Évek multán ha úgy érzi, hogy tompult kése, hozza el hozzánk és mi megélezzük.

A Kyocera kések jellemzői

A kések pengéje fekete illetve fehér színű, a pengék hossza 7,5 cm-től a 18 cm-ig terjed.  A gyártási technológia leutánozza a természetet, ugyanazokat a folyamatokat és feltételeket létrehozva, amik a gyémánt kialakulását is lehetővé teszik. Alapanyagát a cirkónium-oxidot 1.500 C°-on hevítik, majd a fehér pengét 300 tonna/m2, fekete pengét 20.000 tonna/m2 nyomással préselik össze. A Kyocera kerámia pengék rendkívül élesek és ellenállóak, élüket fehér pengés 10x, fekete pengés 15x hosszabb ideig meg tartják szemben más professzionális pengékkel, beleértve a magas széntartalmú acélokat is.

Tisztításuk könnyű, egyszerűen le kell öblíteni és szárazra törölni.

Tartalomhoz tartozó címkék: kés Kyocera