Sűrűség
A gyémántokhoz és zafírokhoz hasonlóan a kerámia elemei is több ezer éves kristályosodás, szélsőséges hőmérsékletek és szó szerint rengeteg nyomás során alakulnak ki a természetben. Az eredmény egy tiszta, sűrű, kérlelhetetlen anyag, amely 50 %-kal keményebb, mint az acél. Keménységében közel áll a gyémántéhoz, amint azt az alábbi Mohs-féle keménységi skálája mutatja. A Kyocera által gyártott, hosszú élettartamú és korróziómentes kerámia alkatrészeket gyakran használják csontpótlási eljárásokban, műholdakban, versenyautók fékbetétjeiben és sok más olyan alkalmazásban, amely rendkívüli kopásállóságot igényel. Azoknál az alkatrészeknél, amelyek fémből készülve gyakorlatilag szétesnének, a kerámia a megfelelő anyag.
Könyörtelen élesség
A Kyocera fejlett cirkónia pengék kiváló éltartást biztosítanak, hosszabb ideig megőrzik az élüket, mint a hagyományos konyhakések. Vadonatúj kerámia, magas széntartalmú és rozsdamentes acél késeket teszteltek egy Honda tesztgépen. A teszt tárgya egy papírköteg volt, mivel az jobban dörzsöli a gyümölcsöket és zöldségeket. Az élességmérő minden pengét állandó erővel tartott a papírhoz, ami 3,5 hüvelykes szeletelést eredményezett. A tesztet 1.000-szer megismételték, végül a Kyocera kerámiapenge sokkal tovább élesebb maradt, mint a másik két penge.
Páratlan tisztaság
Ezenkívül a kopásállóság érdekében a Kyocera fejlett kései kémiailag inertek, így az ételek úgy néznek ki és ízlenek, ahogy kell. A sima, polírozott felület ellenáll a baktériumoknak, és ellenáll a savaknak, olajoknak és sóknak, így a tisztításuk egyszerű, egyszerűen csak el kell mosni és hagyni kell megszáradni. Mivel kerámiából készültek, a Kyocera kések és konyhai eszközök nem barnítják meg az ételeket, nem hagynak fémes ízt vagy szagot, és soha nem rozsdásodnak.
Ultrakönnyű
A hagyományos kések és konyhai eszközök súlyának fele, így a Kyocera termékei új élményt nyújtanak a gyümölcsök és zöldségek szeletelésében. Tökéletesen kiegyensúlyozott és könnyű kerámia késeink csökkentik a fáradtságot az ismétlődő vágási feladatok során, és egyszerűvé és szórakoztatóvá teszik az étkezések elkészítését.