Konyha titkok

Mohs-féle keménységi skála
Mutatjuk a világ legkeményebb anyagai a TOP-listáját
Az ásványi keménység a Mohs-skálán, egy 1-től 10-ig terjedő kvalitatív mérőszám, amely az ásványok karcállóságát jellemzi. A skálát Friedrich Mohs német geológus és ásványkutató vezette be, 1812-ben. Az ásványok keménységét az alapján határozzák meg, hogy egy természetes ásványminta láthatóan megkarcolja-e a másik ásványt.

BEST OF japán, konyhai kések Magyarországon
A Kyocera kerámiakésekről röviden
A japán kultúra évezredek óta mestere a pengéknek, kardoknak, késeknek. A szamuráj kardok és fegyverek híresek az egész világon. Erre a csodálatos kultúrára jellemző precizitás és minőség, a Kyocera kerámia termékeiben is érezhető, kiemelve őket a tömeggyártott termékek közül és felemelve a legmagasabb szintre.
videó

Segítjük a mellrák elleni küzdelmet
Fontos célkitűzésünk a mellrák elleni küzdelem
A Kyocera rózsaszín kerámiakései és hámozói egy nemes célt képviselnek. Ezen konyhai termékek megvásárlásával Ön támogatja a Kyocera vállalat egyik célkitűzését, hogy minél több nő rendszeresen eljárjon mellrákszűrésre.

A cirkónia penge féltve őrzött titka
Az alapanyagról
A cirkónia kés pengéje cirkónium-oxidból (ZrO2 - más néven cirkónium-dioxid) készül, nem pedig a legtöbb késhez használt acélból. A cirkónium késeket általában porított cirkónium-dioxid száraz préselésével, majd égetésével állítják elő, amelyet szilárd fázisú szinterezés követ. A pengék Mohs-skálán 8,5-ös keménységet érnek el, szemben a normál acél 4,5-ös, az edzett acél 7,5-es és a gyémánt 10-es keménységével. Az így kapott penge kemény élű, amely sokkal tovább éles marad, mint a hagyományos acélpengék. Pengéje azonban törékeny, lepattanásra hajlamos és csavarás esetén inkább törik, mint hajlik.
videó